EN | IT | ES | GR | SK | RO | MK    

TESEUS Project

TESEUS

Dezvoltarea competentelor
antreprenoriale pentru startup-uri EU

Citeste mai mult
TESEUS

Mapping

TESEUS este raspunsul concret la nevoile specific din invatamantul professional si tehnic in ceea ce priveste stabilirea si oferirea de servicii educationale concrete si eficiente in domeniul business si al antreprenoriatului, prin promovarea formarii de startup-uri si firme.

Citeste mai mult
Mapping

Toolkit

Toolkit-ul TESEUS este rezultatul prinicipal al proiectului, special creat pentru asigurarea designului si stabilirea de mecanisme eficiente pentru promovarea crearii de startup-uri in invatamantul profesional si tehnic.

Citeste mai mult
Toolkit

Parteneri

TESEUS include 8 parteneri din 7 tari, incluzand organizatii din diferite domenii VET precum si alte sectoare socio-economice (private si/sau ale societatii civile).

Citeste mai mult
Partners

GLOSAR


ÎNTREPRINDEREA

Antreprenoriat
Crearea de Firme

Termenul „întreprindere” are două semnificații comune.
- O întreprindere este pur și simplu un alt nume pentru o afacere.
- Înterprinderea descrie acțiunile cuiva care arată o inițiativă asumându-și un risc prin înființarea, investiția în, și conducerea unei afaceri.

ÎNTREPRINDEREA AFACERILOR

Antreprenoriat
Crearea de Firme

activitatea de furnizare de bunuri și servicii care implică întreprinderi de afaceri cu aspect financiar, comercial și industrial - activitatea de a oferi produse și servicii care implică aspecte financiare, comerciale și industriale

Afacere

Antreprenoriat
Crearea de Firme

O organizație sau un sistem economic în care bunurile și serviciile sunt schimbate unele contra altora sau pentru bani

Antreprenoriat

Antreprenoriat
Crearea de Firme

Antreprenoriat
Antreprenoriatul este o competenta care poate fi invatata. Nu trebuie sa fii nascutantreprenor ca sa dezvolti o afacare de succes. Insa poti deveni unul, prin dezvoltarea nui stil de gandire specific si a unui set de abilitato. Deoarece Europa are nevoie de ma multi antreprnori care sa creeze locuri de munca, este necesar ca acest tip de educatie sa fie sustinut in toate tarile UE. Unul dintre obiectivele majore ale Comisie Europene este promovarea antreprenoriatului la toate nivelurile, de la primar la universitar.

Ce este educatia antreprenoriala?
Educatia antreprenoriala pregateste oamenii pentru a devani responsabili si intreprinzatori. Ii invata cum sa-si dezvolte abilitatile, cunostintele si atitudinile necesare pentru atingerea obiectivelor pe care si le-au propus. De asmenea, statisticile arata ca persoanele care au beneficiat de educatie antreprenoriala au sanse mai mari de angajare.

Cadrul European privind Competentele Antreprenoriale propune o definitie comuna a antreprenoriatului ca si competenta. De asemenea, cadrul dezvolta 15 competente in cadrul unui model progresiv cu 8 nivele, precum si o lista comprehensiva cu 442 de rezultate ale invatarii.

Antreprenoriat

Antreprenoriat
Crearea de Firme

Antreprenoriatul este atunci când acționezi asupra oportunităților și ideilor și le transformi în valoare pentru ceilalți. Valoarea creată poate fi financiară, culturală sau socială.

Aprehensiunea vorbitului în public

Antreprenoriat
Crearea de Firme

se referă la teama față de anumiți oameni experimentați, în momentul desfășurării sau pregătirii pentru un discurs îm fața unei audiențe. Poate produce simptome fiziologice (bătăi accelerate ale inimii, tremurat, transpirație, amețeală, respirație superficială), cognitive (memorie și abilitatea de a raționa limitate pe termen scurt), comportamentale (de la foială la evitarea completă) și emoționale, cunoscute ca și trac de scenă.

Aptitudini

Antreprenoriat
Crearea de Firme

Aptitudinile sunt capacitatea de a aplica cunoștințe și de a folosi cunoștințe pentru a finaliza sarcinile și a rezolva problemele. Acestea sunt descrise ca fiind cognitive (implicând utilizarea gândirii logice, intuitive și creative) sau practice (implicând dexteritate manuală și utilizarea metodelor, materialelor, uneltelor și instrumentelor).

ANTREPRENOR

Antreprenoriat
Crearea de Firme

este o persoană care stabilește și administrează întreprinderea. El / ea este adesea fondatorul și proprietarul afacerii.

1 2 3 4 5 6 7

Copyright © 2018-2021 Toate dreprurile rezervate

teseusproject.eu@gmail.com
TESEUS Partner TESEUS Partner TESEUS Partner Super partner
TESEUS Partner TESEUS Partner TESEUS Partner TESEUS Partner

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+ Conținutul prezentului website reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.

Erasmus +